Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travfesten lockade hundratals

Det var travfest i Norberg när bygdetravet arrangerades för 22:a året. Bygdetravet är verkligen trav för alla och drygt 300 hade hittat ut till Mimerbanan.

Publiken bjöds på många fina lopp där hästar och körsvenner kämpade väl. Kvällen inleddes med ett prova-på-lopp för ponnyer A-B. Loppet vanns av Hamras Kenzo, körd av Gustaf Ibrahim. Kvällens första kallblodslopp kom som tredje lopp där åtta hästar startade på Mimerbanans 100-metersoval. Rutbo Balderina vann loppet som storfavorit, körd av Felicia Jansson.

Det blev en välbesökt travkväll där publiken verkligen kom nära aktörerna både på stallbacken och banan. Vissa stunder var det kö till totospelet. Det gällde att spela vinnare och insatsen var fem kronor. Kvällens storlopp ”Mr Romme” Bernth Martinsson blev en rafflande tillställning.

Helen Åkerlund knep segern efter en stark körning med sin egen H.M;Luck Even. Helen är både ägare och uppfödare till sin häst. Det var en mycket glad och nöjd Helen som efter loppet sa:

– Jag hade på känn att han skulle vara bra. Men på grund av en skada har han vilat i drygt två månader. Sedan brukar han ha lite svårt att hålla distansen ut men i kväll höll han hela vägen. En jätteskön seger.

Tävlingsledare Ann Sofie Bornström var mycket nöjd med kvällen.

– Jättekul att så mycket folk kom hit i kväll (läs i går). Allt har fungerat bra och vi har fått mycket positiva tongångar. Jag jobbar med trav på både Romme och Rättvik men det här känner jag är lite av grädden på moset. Så nu håller vi på att planera för ett nytt bygdetrav till hösten. Förhoppningsvis kan vi då fokusera än mer på de unga men allt är bara i sin linda än så länge.

Lopp 1:

Här är alla vinnarna:Hamras Kenzo (Gustaf Ibrahim)

Lopp 2: Ripadals Valle (Freddie Andersson)

Lopp 3: Butbo Balderina (Felicia Jansson)

Lopp 4: Dietrisch Kemp (Linda Haga)

Lopp 5: Mimas Disney (Felicia Jansson)

Lopp 6: Red Crystal V.S (Andreas Peterson)

Lopp 7: H.M;Luck Even (Helen Åkerlund.

Lopp 8: Glöda (Håkan R Eriksson)