Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män gripna misstänkta för villainbrott i södra Dalarna

Ännu för tidigt för polisen att säga om de misstänks för inblandning vid bostadsinbrotten i norra Västmanland.

Annons

Tre personer i 20-25-årsåldern greps och anhölls på tisdagen misstänkta för delaktighet i ett 40-tal villainbrott i Dalarna, företrädesvis i södra delarna av länet.

En stor mängd gods har tagits i beslag av polisen i samband med gripandet av de tre männen.

– Även om det är tidigt i utredningen har vi gott hopp om att klara upp en del av de villainbrott som inträffat på sistone, säger Stefan Dangardt, talesman för polisen i Dalarna.

Tjuvarna har ofta slagit till på dagtid när villor stått tomma.Polisen har vid ett flertal tillfällen gått ut och varnat allmänheten.

– Vi har på goda grunder förhoppningar om att många av villainbrotten ska kunna klaras upp, säger Stefan Dangardt.

Under samma period som inbrotten i södra Dalarna har flera bostadsinbrott inträffat i Norberg. Men om de nu gripna är misstänkta för inblandning i de villainbrott som skett över länsgränsen, är ännu för tidigt för polisen att svara på.

– Man får analysera de spår som finns. Vi får se på de spår vi säkrat om de kan gå in på de här. Det är något som får framkomma under utredningen. Det är vad jag kan säga just nu, säger Anders Hedström, presstalesperson hos polisen i Västmanland.

Läs mer: Polisen har gjort fynd i utredningen av villainbrotten i Norberg

Ett av de villainbrott som de tre männen i 20-25-årsåldern är misstänkta för inträffade i Falun den 9 december, då bland annat ett vapenskåp, innehållande ett flertal vapen stals. Gripandet ska ha skett i Krylbo där de misstänkta männen ska ha befunnit sig en tid.

Annons