Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triss nya olja grunden till succén

BK Triss gör en grym säsong i mellanallsvenskan och laget ligger på en kvalplats till elitserien just nu. Här berättar spelarna om
faktorerna till framgången under hösten.

BK Triss tar nu juluppehåll i den allsvenska bowlingen. Man ligger för närvarande trea i tabellen. En placering som vid seriens slut skulle innebära kval till elitserien. Och höstsäsongen har verkligen visat på ett nytt Triss. Laget har tagit fler poäng borta än hemma. Tidigare har laget varit mycket hemmastarka. Lars Åke Bylund säger att hösten givit de poäng man kan förvänta sig.

Det har varit svårt för BK Triss i hemmahallen den här säsongen. Tidigare har man i det närmaste varit oslagbara hemma. Under dryga två år var man obesegrade. Detta var naturligtvis bra men, bortaspelet blev lidande och poängen uteblev.

Till den här säsongen ändrade man oljeprofilen, dels för att göra det svårare för gästande lag men också för att själva få till ett bättre bortaspel. Fredrik Samuelsson en av dem som skall göra det i Triss och säger så här om den gånga hösten.

– Det är väl så att vi haft svårt att hitta rätt hemma. Men den svårare profilen i vår hall har gjort att vi har blivit mer skärpta borta. Resultaten i höst visar på att vi blivit bättre borta än tidigare.

Ja, Triss har under hösten tagit tre segrar i bortamatcherna samt två oavgjorda. Samtidigt har man hemmavunnit en, spelat en oavgjord och inkasserat två förluster.

Lars Åke Bylund är dock inte orolig.

– Nej, om man ser till höstsäsongen totalt så har vi nog tagit de poäng som man kan förvänta sig. Att det sedan blivit mer poäng borta än hemma kan ses som lite konstigt. Inför den här säsongen beslutade vi oss för att lägga en svårare profil på våra banor. Dels för att vi skulle få till ett bättre spel borta men också för att vi skulle göra det lite svårare för motståndarna. Nu blev inte utfallet riktigt som vi hoppats på. Vi blev bättre borta men har inte hittat rätt hemma som man skulle önskat. Jag är dock inte orolig för nu kommer serieuppehållet och vi kan träna på profilen vi lagt och sedan är det så att vi är ett starkare lag på våren.

En som lyckats bra under hösten är Mikael Göransson. Vad tycker då han om första halvan av seriespelet?

– Jag tycker nog att snacket om profiler hit och dit blivit lite för uppförstorat. Det gäller bara att vi alla är skärpta när det blir spel.

Ett problem som gäller för föreningar i allmänhet är återväxten. Hos BK Triss är det tunt underifrån. Det skulle behövas flera unga det är helt klart, menar Fredrik Samuelsson.

– Som det ser ut i dag så är det Tim Göransson (16 år) som ligger närmast för en plats i a-laget. Tim har visat att han är på gång och gjort bra resultat i farmarlaget.

Nu stundar uppehåll i seriespelet till mitten av januari. Innan dess skall man dock spela KM samt Västmanlandstouren. Men siktet från Trissspelarna är helt klart en topplacering i serien för att även den här säsongen nå en kvalplats till elitserien.