Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist sorti för lagen på Gothia

Det började bra för Västanfors IF:s två lag i Gothia Cup när både F14 och F15 kom tvåa i sin grupp. Men direkt
i a-slutspelet tog festen slut för lagen.

Västanfors IF:s F14- och F15-lag åkte ner till Gothia Cup med förhoppningen att nå a-slutspel. Det lyckades man också med. Båda lagen kom tvåa i sin grupp efter att ha vunnit två matcher och förlorat en.

Men under torsdagen, när a-slutspelet satte i gång, tog det stopp direkt. Värst var det för F14-laget som förlorade med hela 5–0 mot Borgeby FK.

– Vi var med jättebra i början, då kändes det som vi hade en chans. Men sedan gjorde de 2–0 och då blev det en jobbig resa. De fick energi och vi blev stressade, säger tränaren Pelle Olander.

F15-laget gick samma väg som F14 – alltså ut ur turneringen i den första matchen i a-slutspelet. På torsdagsmorgonen mötte laget amerikanska FASA Elite Impact som blev numret för stort för Västanfors. Visserligen gav VIF:s Tova Eriksson sitt lag ledningen efter drygt 17 minuter, men i den andra halvleken vände Elite Impact till vinst med 2–1.

– De var ett typiskt amerikanskt lag, de körde hårt. Vi hade bara två avbytare och det var det vi föll på, säger tränaren Mikael Wikman.

Som helhet, är ni ändå nöjda med turneringen?

– Absolut. Vi hade som mål att gå till a-slutspel och det gjorde vi, säger Wikman.