Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots alla hinder: Wisti körde hem segern

Fagersta MK:s Mikael Wistis fina form fortsätter. I helgen körde han hem den historiska klassen på Dan Anderssons minne och slutade på en elfteplats totalt i tävlingen.

– Det känns otroligt bra. Ändå blev jag hindrad på sträcka tre när jag körde ikapp en bil. Jag startade långt bak och det var många bilar som stod längs vägen med varningstrianglar. Jag fick passera med låg fart för att komma förbi bilarna, säger Mikael Wisti.

Men trots det vann Fagersta MK-föraren överlägset i sin klass. I mål var han en minut och en sekund före tvåan. Och det trots att vädret gjorde det knepigt på vägarna.

– Det var sörjigt och svårkört. Det gällde att ha tungan rätt i mun och vara kall.

Wisti var även näst snabbast bland förarna med bakhjulsdrift. Och i princip alla de förare som kom före honom totalt hade framhjulsdrift.

– Jag kör en klassisk orginalvolvo. De andra kör riktiga racervolvos med 300 hästar. De har helt andra förutsättningar.

Wisti körde med en ny kartläsare för dagen, Andreas Peters från Kolsva MS. Ett lyckat drag, minst sagt.

– En eloge till honom, han var helt suverän. Det var första gången jag åkte med honom, men jag fick förtroende för honom på en gång. Det ska vi spinna vidare på.

Fagersta MK:s Mattias Lagström tillsammans med Rikard Forsell från Norbergs MC vann sin klass 1300 Rallycup och kom på 38:e plats totalt.

Mats Larsson och Mikael Johansson kom femma för a-förare i den tvåhjulsdrivna klassen och slutade på 14:e plats totalt.

Fagersta MK:s Martin Lundqvist agerade kartläsare åt Lasse Fältman från Ludvika MK och kom tvåa i den tvåhjulsdrivna klassen för b-förare. Totalt blev det 15:e plats i tävlingen.