Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots storspel av VI-krigaren åkte laget på stryk

Redan från start kändes det i luften att det var någonting som inte stämde med spelet i lördagens bortamatch mot Höörs HK H 65 (29-23). Trots det fortsatte laget att kriga, säger VI-tränaren Frenne Båverud.

Annons

– Det kändes inte riktigt bra inledningsvis, det är svårt att säga exakt vad det var men vi var inte riktigt på plats, säger Båverud.

Det var hemmalaget som styrde spelet från första sekund och kunde även rycka ifrån i början av matchen. Men VI håller i och kämpar sig tillbaka och i halvtid står det 12-10

– Det är delvis det tekniska som inte fungerar, men jag tycker ändå att vi krigar bra och håller oss kvar i matchen. Egentligen kändes det som om vi skulle ha legat under med 5-7 bollar, det är den nivån som vi känner att vi presterar på.

Ellenor Nilsson-Åström var målbäst i matchen mot Höör

Läs även: Från vänsternia i trean till målvakt i ettan

I pausen handlade snacket i omklädningsrummet om hur chansen finns att vara med, att kriga vidare. Det snacket kan vara en av anledningarna till att Västeråslaget tar tag i matchen i andra halvlek, kvitterar och går om.

– Vi går i kapp och leder med 18-17. Men efter det så gör de ett ryck igen och vi får ett par tre bollar på oss ganska snabbt tyvärr.

När det är fem minuter kvar av matchen satsar gästerna allt framåt och då lyckas Höör punktera matchen fullständigt.

– Vi börjar chansa lite, försöker oss på en punktmarkering, men då drar de iväg och vi släpper in sex bollar.

Vad tar ni med er från matchen i dag?

– Det är positivt att vi på något sätt håller ihop laget trots att det är en hel del tekniska. Vi släpper inte iväg dem och det vittnar om en kollektiv styrka. Vi är nära fast vi inte presterar på den nivån vi skulle kunna. Vi blir stärkta i det och vi är på rätt väg.

Någon av spelarna som får plus i kanten?

– Målvakten Irma Schjött skötte sig bra. Under långa stunder när försvaret inte är på topp så håller hon oss kvar i matchen. Ellenor Nilsson-Åström har en bra dag framåt och hon hittar lite hål och luckor, säger Frenne Båverud.

Han fortsätter:

– Men försvarsmässigt gör vi ingen bra match och vi bör höja hos flertalet nivåer till nästa match då vi möter Sävehov på torsdag.

Läs även: Gjorde mål nästan varje minut - tränaren lyrisk

Höör-Västerås/Irsta 29-23 (12-10)

Främsta målskyttar i Västerås: Ellenor Nilsson-Åström, 7 målHannah Floodman, 4 mål

Annons