Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trumps nya twitterattack: "Sverige fungerar utmärkt. INTE!"

Nu har Donald Trump ilsknat till på twitter – över medias rapportering om svensk invandringspolitik.
– Falska nyhetsmedier, twittrar presidenten med versaler.

Annons

– De FALSKA NYHETSMEDIERNA försöker säga att storskalig invandring i Sverige fungerar utmärkt. INTE, skriver Donald Trump.

Flera utländska medier har uppmärksammat svensk invadringspolitk de senaste dagarna efter att Trump hållit ett tal i Florida i helgen.

När presidenten i sitt tal försvarade sin verkställande order om invandring och flyktingar, nämnde han en händelse som skulle ha skett i Sverige under fredagen. Problemet var bara att ingen förstod vilken händelse han syftade på.

– När man tittar på vad som händer i Tyskland, när man tittar på vad som hände i går kväll i Sverige - Sverige! Vem skulle tro det, sade Donald Trump.

Trump twittrade sent på söndagskvällen sin förklaring till uttalandet, som han menar var en referens till ett nyhetsinslag som sändes på Fox news om invandrare och Sverige.

Inslaget ska dock ha visat sig innehålla falska uppgifter om Sverige och har fått kritik för att vara vinklat.

Polisen: "Galning"

De svenska poliserna som uttalar sig i filmen säger i en intervju med DN att de inte står bakom inslaget.

– Det var en chock för oss när vi såg det. Han har klippt ihop de här svaren. Vi svarar på helt andra frågor i den riktiga intervjun. Det här är inte schyst journalistik, säger Anders Göranzon, till tidningen.

Polisen har ännu inte vidtagit några åtgärder efter att inslaget visats.

– Vi har precis sett det. Vad kan vi göra? En grej är att prata med dig. Biten som de klippt ut säger varken bu eller bä. Det är inte frågan han visar upp som han egentligen ställer. Vi står inte för det han säger. Det här är en galning, säger Anders Göranzon till DN.

"Dåligt"

Tidigare utrikesminister Carl Bildt gav under måndagen en ny känga till Trump. Redan i helgen frågade han sig om Trump möjligen hade rökt något innan det uppmärksammade uttalandet som presidenten gjorde under sitt tal i Florida.

– Förra året var det ungefär 50 procent mer mord i bara Orlando/Orange i Florida, där Trump höll sitt tal här om dagen, än vad det var i hela Sverige. Dåligt, skriver han idag på Twitter.

Mer läsning:

Svenska ambassaden: "Vi ser fram emot att informera USA om svensk invandring och integrationspolitik"

Annons