Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tryggare vård för äldre

I Västmanland har vi sett en kraftig ökning av hyrläkare. Detta drabbar framför allt äldre som ofta besöker sin familjeläkare

I Västmanland pågår med hjälp av statligt stöd en mycket stor insats mellan landstinget och länets kommuner för att försöka säkra att äldre människor får den hjälp de behöver.

Några exempel på vad som görs med hjälp av regeringens satsningar är bland annat återuppringning efter 72 timmar till patienter som lämnar sjukhuset, bättre kontroll på vilka läkemedel patienten använder. Patienter som ofta besöker sjukhuset fångas upp och anhöriga involveras nu på ett bättre sätt.

Sveriges äldreomsorg utsågs nyligen till världens bästa. Västmanland var tillsammans med Blekinge bäst i Sverige på säker läkemedelshantering 2013. Samma år utsågs Strandgården i Kolbäck till Sveriges bästa äldreboende. Vi har fått fina utmärkelser – men vi vill mer!

De områden Alliansen vill prioritera när det gäller våra äldre medborgare i länet är bättre och tryggare vård i livets slutskede – framför allt ska tillgången till palliativ vård vara likvärdig oavsett bostadsort i länet – större fokus på äldres psykiska hälsa och fler praktikplatser för vårdens studerande inom specialiteten geriatrik.

I Västmanland har vi sett en kraftig ökning av hyrläkare. Detta drabbar framför allt äldre som ofta besöker sin familjeläkare. Det är varken värdigt för patienten eller patientsäkert att varje gång få träffa en ny läkare. Vi vill att kraftigare åtgärder än vad Socialdemokraterna förmått hittills, sätts in för att vända utvecklingen.

För att ytterligare kunna förbättra vården och omsorgen i Västmanland krävs ett maktskifte i höst.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel