Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff start för Eriksson i Gais

I fjol spelade han 27 av 30 matcher och var en viktig kugge i Gais. Men i år har det börjat tyngre för Norbergssonen Adam Eriksson.
– Det är mycket tuffare i år.

Adam Eriksson, med moderklubben Norbergs BK, har gått in på sin andra säsong i superettanlaget Gais. Under förra säsongen gjorde han succé och spelade nästan mest av alla spelare i laget. Men nu är verkligheten en annan – hittills i alla fall. Eriksson har inte fått en sekund speltid de första två matcherna i serien.

– Det har varit lite tungt faktiskt. Men det är tuffare konkurrens, vi har värvat in många bra spelare, säger han.

Inför den senaste matchen stukade Eriksson foten och missade flera träningar. Men det är inte den enda orsaken till att han har fått nöta bänk. Konkurrensen är mördande i Gais just nu.

– Det finns många spelare som kan spela på många olika positioner. Det är mycket tuffare i år.

Under söndagen möter Gais Ljungskile SK på hemmaplan. Då får Eriksson en ny chans till speltid – som i så fall blir den första den här säsongen i superettan.

– Det är klart att jag alltid hoppas på att få spela till varje match. Men konkurrensen är tuff. Jag kör på och ska göra mitt bästa.

Gais har ett uttalat mål i år att minst nå allsvenskt kval. Ett helt realistiskt mål, enligt Eriksson. Truppen är så pass bra.

– Ja, det är den absolut. Vi har en väldigt bra trupp. Men det gäller så klart att få allt att stämma.