Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt avbräck för Västanfors

Hon har snittat mer än ett mål per match. Men nu får Västanfors klara sig utan sitt anfallsvapen Lotta Nurmilehto.

Forwarden skadade sig nämligen på måndagens träning.

– Det var en jättelarvig situation. Jag var nere vid kortlinjen. Så skulle jag försöka vända in och då fick jag en spark en millisekund innan jag landade. Och så hann jag inte parera med kroppen och landade helt åt helvete, säger Lotta Nurmilehto och fortsätter:

– Det knakade och small och jag kände bara nej, nej, nej. Och sedan skrek jag.

Genast tog hon sig till akuten och satt där i nio timmar innan hon fick ett besked – och i all otur får det ses som positivt.

– Det var i alla fall ingen skelettskada. Det var väl maximalt vad man kan stuka en fot.

Hur länge kan du bli borta?

– Det är jättesvårt att säga. Läkaren sa att det kan ta allt från tre veckor till tre månader. Men jag vill så klart komma tillbaka så fort som möjligt.

Just nu hoppar Nurmilehto på kryckor, och i går fick hon träffa en sjukgymnast som kommer att följa upp hur läkningen går. Men fortfarande är foten lindad och Nurmilehto äter smärtstillande för att klara av att ta sig runt.

Nurmilehto har spelat på topp i de fyra inledande matcherna för Västanfors och stått för fem mål. I den senasten storvinsten borta mot Romfartuna, när Nurmilehto gjorde hela fyra mål, spelade hon tillsammans med Lovisa Hedin på topp – som gjorde tre mål.

Sammanlagt har Hedin gjort sex mål den här säsongen vilket placerar henne i skytteligatopp, precis framför Nurmilehto. Därför har nu tränarparet Mattson och Olander mycket att grubbla över i forwardsuppsättningen inför de kommande matcherna.

– Vi har lite alternativ. Men Hedin tar ena platsen. De (Hedin och Nurmilehto) har hittat varandra väldigt väl. Och Lotta är Lotta, hon gör sina mål. Hon är också positiv i sitt sätt i laget, hon är härlig på det viset. Så visst är det ett avbräck, säger Mattson.

Västanfors spelar under söndagen hemma mot Arboga Södra IF.