Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt jobb inför FMK-tävling

Den 22 september smäller det i skogarna runt Fagersta. Då ska Fagersta motorklubb arrangera sin första tävling sedan 1990-talet. Och förberedelserna är i full gång för styrelsen.

Genom åren – dock för väldigt många år sedan nu – har Fagersta MK arrangerat lyckade och uppskattade tävlingar. Nu är det dags igen och styrelsen satsar på samma resultat den här gången.

– Det gäller att försöka få till det bra. Många har varit på oss och sagt att vi ska arrangera en tävling, säger Fagersta MK:s Nicklas Persson.

Persson har tillsammans med några andra i Fagersta MK:s ledning styrt det mesta inför tävlingen den 22 september. Och det är mycket som ska ordnas – minst sagt.

– Det är hundra bollar i luften. Vi ska fixa sponsorer, funktionärer, kartor, tillstånd, länsstyrelsen måste säga sitt. Det är både jobbigt och roligt. Men inför nästa år måste vi arbeta på ett mer strukturerat sätt, säger Persson.

Fagersta MK har den senaste tiden haft möten en gång i veckan för att gå igenom hur tidsplanen ligger inför tävlingsdagen. Just nu verkar de hålla schemat, men det är fortfarande saker som ska fixas innan allt är klart.

– Förhoppningsvis blir det en bra tävling. Men nästa år kommer allt bli lättare, säger Persson som hoppas att över hundra bilar kommer till tävlingen.