Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunnare grusbädd ska säkra isen på IP

”Nu ska förhoppningsvis problemen vara lösta. I alla fall enligt de experter som vi varit i kontakt med".

Annons
Tunnare grusbädd ska ge säkrare is på IP.

Träningar fick ställas in. Matcher flyttades och Västanfors IF fick spela hemmamatch i Köping.

Men nu ska vinterns isproblemen på Västanfors IP var lösta.

– Det är i alla fall vår förhoppning, säger Roger Ofstad, fastighetsingenjör på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK.

Sportsligt kunde Västanfors se tillbaka på en bra vinter. Däremot var inte alltid förutsättningarna de bästa för laget.

Det dröjde innan det fanns åkbar is på IP. När isen väl blev klar fick träningar ställas in och matcher skjutas upp. Serieavslutningen, mot Haparandatornio, fick hastigt flyttas till Köping när isen inte höll.

Efter säsongen bestämdes att NVK skulle utreda och försöka komma till rätta med problemen. Nu är kylanläggningen kollad. Och felet ska inte ligga där.

I stället har grusbädden ovanpå rören tunnats ut. Det ligger nu på mellan två och fem centimeters tjocklek för att få en jämna yta att spola på.

– Nu ska förhoppningsvis problemen vara lösta. I alla fall enligt de experter som vi varit i kontakt med, säger Roger Ofstad, fastighetsingenjör på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK.

Inför nästa säsong blir det också en lite allmän uppsnyggning av anläggningen med bland annat ny asfalt runt isrektangeln.

– Det gör att vi får till bättre avrinning. Sedan ska vi försöka hinna ta bort de gamla slipers som ligger i slänten på banvallssidan, säger Ofstad.

Läs mer: Nytt iskaos på IP

Läs mer: Följetongen fortsätter

Läs mer: Nu ska isproblemen få sin förklaring

Annons