Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistboom till kinesisk ö

Ön kallas för Kinas Hawaii. Och snart kan den locka mer turister
än populära Dubai. Det förutspår turistrådet World Travel and
Tourism Council.

Paradisstränder, palmer och solstolar - det kanske inte är vad svenska resenärer först förknippar med Kina. Men den kinesiska ön Hainan, vid Kinas södra kust, kan tävla med många av världens lyxigare resorter. För tre år sedan började landet satsa på att göra området till ett toppresmål för turister. Och de är på god väg. World Travel and Tourism Council tror att Kinas eget Hawaii kommer att bli mer populärt än favoriter som Dubai och Singapore, till år 2020. Hainan lockar med tusentals kilometer orörda stränder. Mängder av lyxbyggen är redan inplanerade.

Många investerar

WTTC tror att turismen till Hainan kommer att öka med 13 procent varje år det kommande årtiondet. Redan nu arbetar fler där inom turistindustrin än på stora resmål som Hong Kong och Macau. David Scowsill, ordförande för WTTC, menar att ingen annan turistort i världen lockat lika stora investerare, skriver Daily Mail.