Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turister äter sköldpaddor

En av Caymanöarnas mest populära turistattraktion är att se på
sköldpaddor. Men på en av de största farmerna far sköldpaddorna
illa.

Att se på sköldpaddor är något som många av turisterna på Caymanöarna vill hinna med. Cayman Turtle Farm är ett av de största ställen dit besökare kommer för att beskåda och lära sig om de utrotningshotade djuren. Men djurrättsaktivister kritiserar nu farmen för att man föder upp sköldpaddor och erbjuder turister att äta det annorlunda köttet. Under uppfödningen far sköldpaddorna dessutom illa, menar nu organisationen The World Society for the Protection of Animals (WSPA). De har avslöjat en lång rad missförhållanden, bland annat fanns det salmonella i vattnet och flera djur var skadade.

Stressar sköldpaddorna

Farmen marknadsför mötena med djuren som en unik upplevelse, bland annat för att turister tillåts att lyfta upp och posera med sköldpaddorna. Man kan också få simma med dem. Men det stressar djuren, menar WSPA, som nu försöker få kryssningsfartyg i området att sluta besöka Cayman Turtle Farm. Sammanlagt kommer cirka 500 000 turister årligen hit, och många av dem är från olika kryssningsfartyg. WSPA har släppt undersökningar som visade att 89 procent av båtturisterna inte visste att farmen föder upp sköldpaddor för att servera köttet. Enligt samma undersökning svarade 85 procent av turisterna att de aldrig skulle ha rört sköldpaddorna om de visste att det var skadligt för djuren.

Farmen meddelar att de ska göra en egen oberoende undersökning, skriver Daily Mail.