Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistorter i Egypten öppna

UD mildrar reserekommendationerna för Egyptens turistorter. Men
de flesta charterföretagen ställer ändå in resorna året ut.

Det är återigen fritt fram att åka på chartersemester till Egypten. UD avråder från alla resor till norra Sinai och från icke nödvändiga resor till övriga Egypten. Men nu undantar man turistorterna kring Röda Havet och transit genom Kairos Internationella Flygplats.

Resebranschen, som ställt in resorna till Egypten året ut, välkomnar förändringen.

-Vi tycker naturligtvis att det är en mycket positiv utveckling och kommer att se över möjligheten att starta resor dit innan januari, säger Mathias Bergendahl, informatör på Fritidsresor.

Fortfarande inställt

Men varken Apollo eller Ving kommer att återuppta resorna till Egypten i år.

-Vi förhåller oss på samma sätt som förut eftersom vi redan styrt om en del av kapaciteten till Marocko och Kanarieöarna, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

I januari börjar Ving flyga till Hurghada och Marsa Alam. Det gör också Apollo, men företaget ställer in resorna till Sharm el Sheikh för hela vintersäsongen.

Även danska UD ändrade tidigare under onsdagen sin avrådan till turistorterna.

Fakta

+Den 15 augusti i år avrådde UD från samtliga icke nödvändigaresor till Egypten. Charterbranschen ställde då in resor tilllandet året ut. I stället erbjöd man resenärerna bland annatKanarieöarna, Marocko och Madeira.

+Din reseförsäkring gäller eventuellet inte om du befinner dig iett land som UD utfärdat en avrådan för.