Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistrekord: En miljard i år

Antalet turister väntas slå rekord under 2012. Ny statistik
förutspår att de internationella besökarna kommer att bli över en
miljard. Och flest reser till Frankrike.

Från januari till juni i år reste hela 467 miljoner turister utomlands, enligt siffror från FN:s världsturismorganisation UNWTO.

- Ett normalt år står de första sex månaderna för 45 procent av årets turism, sade John Kester vid UNWTO till The Telegraph.

Förra året var det totala antalet turister 982 miljoner. Sedan dess har de internationella besökarna ökat i hela världen. Mest växte turismen till Asien, den är nu åtta procent högre jämfört med förra året. Fyra procent fler reste till Europa, som är världens mest besökta område. Afrikas turism ökade med sju procent.

Frankrike mest besökt

- Turism är en av de få ekonomiska sektorerna i världen där tillväxten är stark, något som skapar ekonomiska framsteg i både utvecklingsländer och industriländer, säger Taleb Rifai, generalsekreterare vid UNWTO.

Landet som tar emot allra flest turister är Frankrike, dit 79,5 miljoner människor reste förra året. Det andra mest besökta landet är USA, med 62,3 miljoner besökare.