Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Elever låter fantasin flöda i Minecraft

Prostudden har byggts om i Minecraft. Idéerna högstadieeleverna på Centralskolan har för Prostudden kommer att tas med i utvecklingsplanen för området.

Under årets första månader har en medborgardialog för utvecklingsplanen över det som ska bli Prostudden och Västra Centrum hållits. Högstadieeleverna på Centralskolan har fått delta i det, fast på ett annorlunda sätt.

Sedan tidigare finns en värld byggd i Minecraft efter Lantmäteriets kartor som representerar Norberg. Där har eleverna fått bygga vad de tycker ska finnas på Prostudden.

Läs Mer: Minecraft ska locka till samhällsplanering

Alla elever hann inte klart på grund av tekniskt strul men Erika Flygare, Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning, var på plats och lovade att ta med alla elevernas idéer.

Anton Martinsson byggde upp en bondgård söder om riksvägen men drabbades av en ilsken kanin i spelet.

– Jag håller på att bygga en farm och lite landsbygd, nu bygger jag på mitt växthus men den blev lite förstörd av en kanin som inte gillade mig så mycket, säger Anton Martinsson.

Se mer: Minecraftvandring

Anton kunde i spelet plocka upp sitt svärd och slå ihjäl kaninen innan den orsakade för mycket skada.

– Nej du den där jäkeln ska inte förstöra mitt hus, säger Anton Martinsson.

Läs mer: Därför kan Minecraft lyfta kommunerna