Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-program kan få skattepengar

Det blir en tredje säsong av SVT:s ”En svensk klassiker”. Norbergs kommun kan komma att skjuta till 50 000 kronor till projektet.

Förra året sände SVT programmet som följer deltagare i de fem svenska klassikerloppen. Säsong två spelas nu in och ett filmteam kommer att vara på plats för att följa helgens skidlopp i Norberg.

– Engelbrektsloppet är för våran del och för våra tittare ett jättebra alternativ och en jättebra förberedelse inför Vasaloppet, säger William Diskay, på produktionsbolaget Road runner.

Han berättar att det även ska bli en tredje säsong av programmet. Inför den har en förfrågan om ekonomisk stöttning skickats till inblandade parter.

Föreningen Engelbrektsloppet har beslutat att gå in med 50 000 kronor.

– Det är den bästa marknadsföring vi kan få, säger kassören Sten Nordström.

Norbergs kommun kan också komma att skjuta till pengar till tv-inspelningen.

Kultur-, idrotts- och fritidsutskottet förslår att ett föreningsstöd på 50 000 kronor ska ges till Engelbrektsloppet. Pengarna ska användas som insats till tv-programmet.

– Vi resonerar som så att det är ett gyllene tillfälle att marknadsföra Norberg, säger utskottsordförande Elizabeth Pettersson (S).

Men än är det inte klart att kommunen satsar några pengar. Kommunstyrelsen tar ett beslut på måndag.