Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Sara, 21, nära att hamna mitt i dödskörningen – hör hennes dramatiska berättelse här

Sara Bjurenvall, 21 år, från Köping bor sedan mellandagarna i Melbourne, Australien. Vid 13.30 lokal tid blev hon ögonvittne till hur en man körde runt i sin bil hängande ut genom fönstret medan han skrek och gestikulerade.

Annons

Sara Bjurenvall, som flyttat till Australien för att plugga och jobba under en tid, berättar för Bbl/AT:s Susanna Ahlund om vad hon upplevde på plats i samband med dödskörningen:

– Jag gick vid den största tågstationen i centrala Melbourne, där det alltid är mycket folk som rör sig. Jag fick se en bil som körde runt, runt. Mannen som körde hade ingen tröja på sig och hängde ut genom fönsterrutan och skrek en massa saker. Jag hörde inte vad han skrev men han lät väldigt arg.

– Det såg ut som att han försökte köra på folk, vilket han tydligen gjorde senare fick jag veta.

Sara fortsätter:

– Jag förstod inte hur allvarligt det var först. Jag hörde något som lät som ett pistolskott och då tog jag mig snabbt därifrån. Jag fick veta vad som hade hänt först när jag kom hem och läste på nätet om händelsen.

Sara Bjurenvall, 21 år.

När du såg vad som hänt – vad tänkte du då?

– Att det hade ju lätt kunnat vara jag som blivit påkörd. Jag hade tänkt gå precis den vägen där han körde på folk, men jag gick fel, säger Sara Bjurenvall som befinner sig i Melbourne och Australien sedan drygt tre veckor tillbaka

Bara minuter efter att Sara Bjurenvall lämnat platsen körde mannen in i en folkmassa och körde ihjäl tre personer. Ett av dödsoffren var ett barn på tio år, rapporterar Herald Sun.

En tre månader gammal bebis, som är en av de skadade, fördes till akuten med ambulans. En tvååring som också skadades ska ha fått lämna lasarettet, uppger tidningen.

Läs också: Här kör bilen runt i centrala Melbourne