Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Senaste nytt om coronaläget i landet: ”En minskning av antalet fall”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På torsdagen höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sin gemensamma pressträff om covid-19.

Vid presskonferensen medverkade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef, Folkhälsomyndigheten, Iréne Nilsson Carlsson, Socialstyrelsen och Svante Werger, rådgivare, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Ytterligare 124 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten på presskonferensen. Totalt har nu 10 921personer med bekräftad smitta avlidit i landet. Sammanlagt har antalet bekräftat smittade nu stigit till 542 952 personer i Sverige.

Just nu har Folkhälsomyndigheten noterat en liten minskning av antalet smittade.

– I Sverige har vi ett lägre antal fall anmälda vecka 2 jämfört med vecka 1. Vi har en minskning på nationell nivå, säger Karin Tegmark Wisell.

– Den innevarande veckans stapel ser lägre ut än den gjorde så här dags förra veckan. Trenden ser ut att hålla i sig - att vi har en minskning av antalet fall. Men det finns risker för ökning om vi inte håller i, säger hon.

Nedgången finns i alla åldersgrupper, enligt Karin Tegmark Wisell, och är kraftigast i de åldersgrupperna som låg som högst för några veckor sen.

Man ser en kraftig nedgång i åldersgruppen 20-29 år och 40-49 år.

Högsta antal fall per 100 000 invånare i Sverige har just nu åldersgruppen 18-19 år medan väldigt få i åldrarna 0-5 år får covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten.

Enligt Iréne Nilsson Carlsson är det bra att vaccinationen kommit i gång, men hon poängterar också att även den vaccinerade kan sprida smitta.