Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två deltävlingar kvar att köra – då kan Lundberg säkra titeln i Tyskland: "Måste ändå köra smart"

Elias Lundberg har gett sig själv ett gyllene läge i ADAC Opel Rallye Cup.
67 poängs försprång med två tävlingar kvar att köra innebär att titeln kan säkras redan på lördag.

Annons
Elias Lundberg säkrar titeln i ADAC Opel Rallye Cup med en seger – eller vid ett antal andra scenarion. Foto: Sascha Dörrenbächer

På lördag kan Elias Lundberg säkra sin hittills största titel i den ännu unga karriären.

Med två deltävlingar kvar att köra i tyska ADAC Opel Rallye Cup leder SMK Sala-föraren med 67 poäng före närmaste konkurrenten, luxemburgaren Gregoire Munster.

I och med att en deltävling maximalt kan ge 50 poäng kan Lundberg med ett fint resultat i helgens tävling i Stollberg i östra Tyskland lägga vantarna på titeln med en deltävling kvar att köra – men matematiken är inte helt enkel.

Det tydligaste sättet för Elias Lundberg att säkra titeln redan nu är att vinna helgens tävling. Skulle det vara så att Munster vinner och Lundberg hamnar på någon av placeringarna bakom kommer bonuspoängen, som delas ut för flest sträckvinster och placering på tävlingens power stage, att avgöra om cupen lever ända till sista tävlingen.

– Vi känner oss fokuserade och väl förberedda inför tävlingen. Vi skulle såklart vilja avgöra redan nu i helgen men vi måste ändå köra smart. Så länge vi inte tappar mer än 17 poäng på tvåan Gregoire Munster så är titeln säkrad, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

Tävlingen avgörs nära familjär mark för Elias Lundberg och co-drivern David Arhusiander. Stollberg ligger inte mer än två och en halv mil från staden Zwickau, där duon tog sin första seger för säsongen tidigare i år.

– Vi hoppas att vägarna liknar de som var i Zwickau, för där hade vi bra fart. Det vore grymt roligt att avgöra serien i samma trakter som vi tog vår första seger. Men som vanligt kan allt hända i rally och en ledning kan försvinna fort även om den är stor, säger Lundberg.

FAKTA: Ställningen i ADAC Opel Rallye Cup

1. Elias Lundberg, Sverige, 239 poäng

2. Gregoire Munster, Luxemburg, 172 poäng

3. Romain Delhez, Belgien, 141 poäng

Annons