Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två döda i tågolycka

Två män, 74 och 87 år gamla, omkom i fredags eftermiddag när bilen de färdades i kolliderade med ett tåg i Skommarbo utanför Ängelsberg.

Annons

Enligt polisens uppgifter var männen på väg ut för att se den stora skogsbrandens ödeläggelse när olyckan var framme. Männen, som färdades i en personbil, skulle köra över en obevakad järnvägsövergång när de av oklar anledning missade att se passa-gerartåget som kom norrifrån.

– Just nu vet vi inte varför de missade tåget. Detär en ganska öppen platsmed bra skyltning. Vi fårse vad utredningen visar, säger Martina Saghamre,befäl vid Västmanlandspolisens länskommenderingscentral.

Troligt är att männen avled direkt vid kollisionen, även om det inte är fastställt.

– Allt jag vet är att männen inte var vid liv när de lastades in i ambulansen, säger Martina Saghamre.

Tåget som kolliderade med bilen spårade ur, men lokföraren och de 24 passagerarna klarade sig alla utan skador. Passagerarna kunde sedan evakueras från tåget och bussas från platsen.

Männen, som var hemmahörande i Uppsalatrakten, beskrivs som bekanta. Deras anhöriga underrättades i kväll med hjälp av Uppsalapolisen.

Enligt Trafikverket är det stopp i tågtrafiken i båda riktningarna på den delen av sträckan mellan Virsbo och Fagersta.

Bussar ersätter tågen som är inställda mellan Virsbo-Fagersta och omvänt. Tågtrafiken beräknas var igång tidigast klockan 05.00 på måndag.

Annons