Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män häktade efter rån i Norberg

En kvinna i Norberg rånades i sitt hem för en månad sedan. Två män som misstänks vara inblandade har nu frihetsberövats.

Norberg. Det var i slutet av juli som en kvinna i 60-årsåldern rånades i Norberg, vilket Fagersta-Posten tidigare skrivit om.

Enligt polisen ska det ha varit tre okända män som trängde sig in i bostaden och hotade henne. Efter händelsen kallade polisen rånet för grovt.

Vad männen fick med sig vill polisen inte berätta.

– Nej, det tycker jag inte man ska gå ut med just nu, säger Lars-Göran Backström, utredare hos polisen i Fagersta.

Polisen utreder händelsen och har lyckats få tag på två misstänkta. En av dem, en 35-årig man, anhölls på onsdagen och häktades på fredagen. Den andra mannen, som är i ungefär samma ålder, sitter också häktad. Båda männen kommer från Stockholmstrakten, enligt polisen.

– De är misstänkta för delaktighet i det där, säger Lars-Göran Backström.

– Jag tror att det blir ett åtal, säger han.

Han berättar att det är vanligt polisarbete som lett fram till gripandena.

– Vi har hört målsägande och samarbetat med andra polismyndigheter för att bringa klarhet i vilka de här är, säger han.

Det finns fler personer som misstänks vara inblandade och även de kommer att höras av polisen. En teknisk undersökning pågår, men polisen väntar fortfarande på resultatet.

ANDERS JANSSON

[email protected]