Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två poliser svårt bitna när de attackerades efter bråk i Västerås

Två poliser har skadats i samband med ett ingripande i Västerås. En man är gripen misstänkt för våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

Annons

Vid 06-tiden på tisdagsmorgonen larmades polisen till en bostad på Sigfrid Edströms gata i Västerås där det uppstått ett bråk.

I samband med att den första polispatrullen anlände till platsen möttes de utanför huset av en man som kom springandes rakt mot patrullen.

– De blir omedelbart attackerade, och kraftigt bitna av den här mannen. Det var inga ytliga bett utan man har fått ge stelkrampssprutor, berättar Mikael Hedström vid polisen i Region Mitt. Han fortsätter:

– Vi befarar att mannen kan ha bitit av en tumme på en av kollegorna, men det kan också vara en kraftig stukning, det vet vi inte ännu.

Enligt Mikael Hedström blev poliserna bitna i både händerna och huvudena. En av poliserna fick också stora hårtofsar avslitna från huvudet.

Med hjälp av ytterligare förstärkning kunde poliserna på plats få kontroll över mannen som då greps. Den gripne mannen skadades också i samband med ingripandet. Han befinner sig fortfarande på sjukhus.

– Läkare har sagt att han inte kommer att vara hörbar idag. Han hålls nedlugnad, men om det beror på hans skador eller hans psykiska mående, det vet inte jag, säger Mikael Hedström.

Enligt Mikael Hedström har ingen annan skadats i samband med händelsen:

– Det verkar som att han var ensam i lägenheten och väsnades. Han har uppenbarligen inte mått bra.

Är mannen känd av er sedan tidigare?

– Han är inte helt obekant för oss.

Mannen, som är född 1971, är misstänkt för våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Annons