Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tydlig illvilja bland tongivande V-politiker

Det har bland några tongivande politiker inom Vänsterpartiet funnits en tydlig illvilja och en synnerligen aktiv opposition mot det ena av två samstyrande partier.

Annons
Marino Wallsten (S)

Replik till Pia Boiardt (20/1).

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ingick efter valet en valteknisk samverkan och partierna var överens om att söka samsyn och kompromisser i de fall man var av olika åsikt. Att driva en egen linje i olika frågor och att lägga eget budgetförslag utan minsta vilja att söka samförstånd är inte att styra tillsammans.

För ett drygt år sedan inleddes ”samarbetet” med att enskilda politiker inom Vänsterpartiet i en insändare anklagade S för att bedriva falsk propaganda i en text i kommunens kortversion av budgeten. Redan där kunde man ana en oppositionell hållning.

Den har fortsatt med ökad kraft under året som gått, med hätska ordalag i såväl kommunfullmäktige som i insändare. Det har bland några tongivande politiker inom Vänsterpartiet funnits en tydlig illvilja och en synnerligen aktiv opposition mot det ena av två samstyrande partier.

Den nyvunna fromheten är heller inte särskilt övertygande. Vänsterpartiet har under sina 16 år vid makten, varav 12 år med egen majoritet, haft all tid och möjlighet att genomföra det man nu påstår sig vilja genomföra. I huvudsak föreslås saker efter att man kopierat texter från Socialdemokraternas valprogram i sina egna motioner som anlänt till kommunen i riksdagens kuvert.

Den i Pias ögon förvirrade budgetprocessen har följt samma upplägg som tidigare år och har varit tämligen tydlig för alla andra inblandade.

Försöket att svartmåla processen som nu pågår med ändrade majoritetsförhållanden och val av nya ordföranden och presidier är bara bisarrt. Det finns inga olagligheter och det är inte konstigt att valberedningen undersöker vilka poster som kan bytas ut.

Bitterheten och illviljan bland enskilda politiker inom Vänsterpartiet har inte resulterat i annat än ett havererat samarbete och en försvagad ställning för det parti de företräder. Fulspelet får stå för dem.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons