Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyskarna dominerade på Eskiln

Det blev som väntat en tysk uppvisning under EM:s sista dagar på Eskiln. Sammanlagt tog de hälften av alla guld.
Men Sverige var mer än nöjt med sin totala tredjeplats.

När solen tittade fram bakom molnen under lördagen förvandlades Eskiln till en stor wakeboardfest. Den exalterade publiken jublade högre och högre ju längre finalerna led. Och högst jubel fick de överlägsna tyskarna.

Frédéric von Osten åkte hem guldet i Open Men-klassen och tog därmed sin andra raka mästerskapsmedalj. I fjol vann han nämligen VM också.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna här. Jag kraschade ju i första åket. Men jag visste att jag hade bra trick till det andra åket och då satsade jag allt, säger von Osten som passade på att hylla arrangemanget.

– Det är fantastiskt. Kabelparken är grym, säger han.

Sammanlagt tog tyskarna sex av tolv guld i mästerskapet, och självklart vann de också det totala lagguldet i överlägsen stil. Men Sverige fick till slut också ställa sig på pallen i lag-EM. I och med de medaljer som svenskarna inkasserade blev det en trejdeplats för landslaget.

– Vi sa innan mästerskapet att vi skulle ta en tredjeplats, och det gjorde vi ju nu. Så vi är nöjda. Alla har presterat fantastiskt bra, säger Sveriges förbundskapten Christina Johansson.

Om du måste välja någon åkare som gjorde extra bra ifrån sig då?– Oj, det går inte. Alla har varit riktigt bra. Det här är verkligen en lagseger.

Läs mer: Sverige fick en bronsmedaljör under EM:s sista dag. Läs om hans insats i måndagens tidning, där FP-sporten också summerar och analyserar mästerskapet.