Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyst mobbning

På sociala medier förfasar sig föräldrar över mobbningen i våra skolor och att skolan ”inte gör nåt”. Jag är helt övertygad om att del allra flesta lärare gör ett jättejobb kring värdegrund och hur man beter sig mot varandra. I många klassrum förs dagligen diskussioner om ”hur skulle det kännas för dig om nån sa eller gjorde så mot dig”.

Men hur mycket gör vi som föräldrar för att stärka sammanhållningen i klassen och motverka mobbning?

En välfungerande klass med god sammanhållning är inte bara en fråga för pedagogerna utan i allra högsta grad en fråga för oss föräldrar.

I kalastider blir det väldigt uppenbart att vi många gånger redan i dagis och lågstadiet lär våra barn den tysta mobbningen i att det är okej att utesluta. Vi för inte diskussionen kring ”Hur tror du det känns att inte bli bjuden på kalas när de flesta andra kompisarna i klassen blir bjudna?”

Kalas behöver inte vara några stora och dyra projekt även om man bjuder hela klassen. Barnen är vana från skolan att vara ute i alla olika väder och vill man inte vara utomhus hyr de flesta skolor ut gympasalar och liknande för en symbolisk summa.

Om vi i stället använder detta tillfälle till att göra roliga saker med hela klassen bidrar vi som föräldrar till en mer välfungerande klass och därmed bättre undervisning för våra barn.

Förälder och fd skolpersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel