Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf längtar till sommaren och ny familjemedlem

Ulf Kjellin driver eget företag och är politiskt aktiv, men hans stora passion är orientering. Nästa vecka fyller han 65 år.

Han beskriver sig själv som en orienteringsnörd som åker på 60 tävlingar varje år inom landet. Men han tävlar även utomlands. En höjdpunkt var när han tävlade i Australien.

– Jag fick stöta ihop med kängurur, säger Ulf glatt och förklarar att man reagerar de första gångerna men att man vänjer sig vid de hoppande djuren efter ett tag.

– Första gången blev jag stående och tittade när de skuttade förbi. De är ju som rådjur här.

Nästa stora orienteringsresa blir till Brasilien när det senare i år är dags för veteran-vm.

– Jag har orienterat ända sedanjag var i 13-årsåldern. Det var något jag fastnade för. Jag hade en skolfröken som var intresserad, säger Ulf.

Det här med att resa utomlands för att orientera är något som passar Ulf som handen i handsken. Han älskar nämligen att resa.

På något sätt har han lyckats luska ut att sambon Maggan bjuder honom på en resa till värmen för att fira hans stora dag.

– Gumman beställde resan som en överraskning, förklarar Ulf glatt.

Det är Aruba som gäller. Lite sol och värme på vintern är aldrig fel. Ulf har varit där tidigare och tycker om stället.

Ulf är född i Sollentuna och gick i teknisk fackskola i Solna. Sin examen tog han år 1967.

Han flyttade till Skinnskatteberg år 1972. Här startade han ett eget elinstallationsföretag och har drivit det sedan år 1981.

Ulf har även engagerat sig politiskt inom kommunen. Han har varit med i olika partier genom åren, men just nu är han en del av Centerpartiet.

Han berättar också om den gången då han var med i utbrytarpartiet Skinnsbergsdemokraterna, men det blev inte helt som han hade önskat sig.

– Det var lite av en besvikelse.

Den 12 februari fyller Ulf 65 år. Men någon speciell känsla har han inte riktigt.

– Nej, det känns inget alls. Jag har ju gjort det så många gånger. Mest tittar jag på siffran, jag känner att jag inte är där än.

Nu närmast väntar, förutom födelsedagsresan, Ulf på sommaren. Då blir det tillskott i familjen i form av två nya barnbarnsbarn.