Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulla och Sven firar ett långt och lyckligt liv tillsammans

De har haft en hel livstid tillsammans, och varje år har de fått fira sin födelsedag nästan samtidigt. Sven och Ulla Svensson fyller 85 år.

Sven fyller år den 3 december och Ulla fyller år den 7 december.

– Vi har mycket glädje i oss och är ungdomliga, säger Ulla och tackar för att de båda har fått vara friska så pass länge.

– Det känns bra, instämmer Sven.

De sitter i varsin fåtölj och pratar om att fylla år och om sina liv. Samspelet mellan dem är som en självklarhet, och det är kanske inte så konstigt då de har varit gifta längre än många av oss levt – i 64 år.

Paret gifte sig år 1949. samma år de träffades.

– Det var som vanligt ute på en dans. Du var ju inte så mycket för att dansa men det var bra ändå, säger Ulla och tittar kärleksfullt på Sven.

Samtidigt berättar Sven att han visste från början att Ulla den rätta för honom.

När de fick sin son bodde de hemma hos Svens föräldrar.

– Det var tider det, säger Ulla med ett skratt.

De två fortsätter prata minnen från livet de har haft tillsammans. 85 år är en lång tid men de tänker inte på det viset.

– Man följer med tiden, säger Sven.

Tillsammans har de fostrat två barn och sett två barnbarn och fem barnbarnsbarn växa upp. De har rest massor och har ljuvliga minnen från tiden tillsammans. De har sett det mesta av Europa – och lite till. De är helt enkelt nöjda med livet, både det som har varit och det som är.

Ulla börjar prata om en resa de gjorde till St Petersburg. Det var en bussresa och följet fick chansen att gå och se en dansshow..

– Tänk vilken show det var! Vi fick snittar i pausen och en kvinna delade ut rosa champagne. Det smakade så illa så sven och jag smög till fönstret och gömde glasen bakom gardinen, säger Ulla och fnissar.

– Nej, det tyckte vi inte om, säger Sven instämmande.

Resandet kors och tvärs över kontinenten har mattats av på senare år och nu är det annat som gäller.

– Det är slut på planerna nu. Vi tar det lugnt och skönt och har det bra, säger Ulla.

Nu är det familjen som är det viktigaste. Bilder på barn, barnbarn och barnbarnsbarn sitter på väggarna. I dagsläget är det en familj med fyra generationer, men när Ullas mamma levde var de fem generationer.

85-årsdagen kommer firas stillsamt med en närmaste familjen. För Sven och Ulla är det viktigaste faktiskt familjen.

– Det är det bästa – att det går bra för barnen. Det är det man vill, att alla ska ha det bra, säger Ulla och Sven nickar till svar.