Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ultimata att göra-listan

Ett reseföretag har tagit fram den ultimata önskelistan på saker
att se innan man dör. Den innefattar hundra olika platser - som man
ska kunna se inom nio månader.

Angkor Wat, Mount Everest och Egyptens pyramider, alla de sevärdheterna är med på en lista över saker att göra innan man dör. Det brittiska företaget Love Home Swap har satt samman en så kallad bucket list, där de samlat vad de menar är hundra av världens bästa upplevelser. Där ingår bland annat att se Saharaöknen, att åka gondol i Venedig, att se vithajar i Sydafrika och att besöka Wadi Rum i Jordanien. En hel dag är dessutom vikt åt att beskåda Stockholm.

Sammanlagt är det hundra stopp på listan, och enligt hembytarsajten som gjort listan skulle man kunna hinna med allt på 255 dagar. Priset skulle landa på cirka 560 000 kronor.

46 länder

Den som följde denna lista skulle resa genom 46 länder och sammanlagt tillbringa ungefär 10 dagar på vägarna och en vecka i luften. Vissa av sträckorna skulle också tillryggaläggas på kamel, eller på en cykel.

Ingen resebyrå erbjuder i nuläget en resa i listans spår. Turen skulle både innehålla mer traditionella resmål och nymodigheter som att åka bräda på Nicaraguas vulkaner.

Se listan här.