Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ultras får Knäppmora att lyfta

"Vi har ett kanonlag och vi spelar riktigt bra".

Annons
Nummer 17 Jonas Persson gjorde tre mål.

Det var toppmöte i division 3 i Skinnskattebergs sporthall på lördagen. Tabelltvåan Knäppmora AIK tog emot serieledande Köpings BF Boboll. Det var dock bara ett lag på planen i 60 minuter och Knäppmora övertog serieledningen efter en klar 9–2.

Det märktes redan från start att det unga, hungriga Knäppmora var klassen bättre än serieledaren från Köping. Hemmalaget drog i gång ett högt tempo och de äldre spelarna i bortalaget hade svårt att hänga med. Det dröjde fem minuter innan KAIK fick hål på bortalaget.

Det var då Kim Fröjd som drog in ett slagskott från halva planen. Det var mycket publik på matchen och ledda av nystartade supporterklubben Kaiken Ultras, så fick de jubla för första gången.

Efter 20 minuter var ställningen 3–0 och det var klart i underkant. I andra gjorde KAIK ”bara” ett mål, men det var desto snyggare. Man lyfte upp en långboll och Daniel Alexandersson skarvade vidare direkt på halvvolley.

Jonas Persson drog till direkt och statisterna i bortalaget kunde bara se på när hemmalaget gjorde ett klassmål. Det dröjde till tredje perioden innan Knäppmora fick riktig utdelning för sitt stora spelövertag.

Med ett par snabba kassar drog man ifrån till 7–0, innan gästerna tilläts reducera två gånger om. Till slut blev siffrorna 9–2 och det var klart i underkant. Knäppmora kunde ha gjort sju-åtta mål till om inte serieledaren hade haft en storspelande målvakt.

Innebandyn är på gång i Skinnskatteberg. Knäppmora har ett grymt lag, spelade ut serieledaren och folket har hittat till läktaren. Kaiken Ultras bidrar också att det blir en ordentlig stämning i hallen och troligtvis kommer inget av lagen i division 3 att åka till Skinnsberg och hämta tre poäng.

– Vi har ett kanonlag och vi spelar riktigt bra, säger en nöjd tränare, Johan Söderström.

– Första och tredje perioden var riktigt, riktigt bra. Vi tappade lite fokus i andra efter 4–0, men kom tillbaka i sista. Vi är väldigt bra tränade och inte heller Boboll orkade stå emot oss.

Söderström ser ett hinder inför fortsatt dominans:

– Vi måste hålla fokus och vi för inte bli för självsäkra.

Knäppmora matchar redan på tisdag kväll igen, då det vankas derbymatch borta mot Skogs IBS.

– Vi ska försöka ge dem en match, hälsar Skogstränaren Mika Erkkonen.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Nummer 81 Kim Fröjd-Arvidsson gjorde två mål.
Ludvig Rudberg bryter igenom.
Magnus Bäckman har koll på bollen.
Deppigt hos Köpings BF Boboll.
Bra läge för Daniel Lindgren.
Nystartade klacken Kaiken ultras får Knäppmora att lyfta.
Jimmie Nilsson, Jonas Persson och Daniel Alexandersson efter ett av nio Knäppmoramål.
Annons