Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga män döms för pizzeriarån

Beväpnade rånare slog till mot Buddys i Norberg sommaren 2012. Nu har en norbergare och en Fagerstabo fällts för brott.

Norberg. Det var den 10 augusti 2012 som pizzerian vid riksväg 68 rånades. Två maskerade personer beväpnade med en pistol och ett fälgkors trängde in i lokalen.

Pistolen, som enligt en gärningsman var oäkta och som inte har återfunnits, ska ha riktats mot personalen.

Situationen var mycket hotfull och personalen lämnade över pengar till männen. Gärningsmännen försvann sedan iväg i en bil som kördes av en tredje man.

Fler månader efter händelsen greps tre män misstänkta för rånet. En av dem friades då tingsrätten inte ansåg att det gick att styrka brott.

En norbergare i 25-årsåldern och en Fagerstabo i 20-årsåldern döms dock för rån. Tingsrätten slår fast att de kommit över cirka 700 kronor.

Norbergaren, som var inne i lokalen och ska ha hållit i fälgkorset, har erkänt brott. Han har uppgett att han behövde pengar eftersom han hade drogproblem. Fagerstabon, som körde bilen, har också erkänt.

Männens brott kan ge fängelse, men tingsrätten tycker inte att det är ett lämpligt straff för dem.

Norbergaren döms till skyddstillsyn med 240 timmar samhällstjänst. Fagerstabon får skyddstillsyn med 160 timmar samhällstjänst. Tillsammans ska de även betala cirka 40 000 kronor i skadestånd.