Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar sommarjobbar med att skapa Fagerstas egen podcast

Under sommaren har Fagersta fått sin egen podcast som görs av, med och för Fagerstabor i ett sommarjobbsprojekt.

Annons
Poddar. Hani Alomar spelar in podd och får hjälp av Blerim Baruti och Nancy ElTurk som agerar ljudtekniker. Tillsammans har de fem sommarjobbarna spelat in flertalet kortare poddavsnitt som finns tillgängliga för lyssning på Fagersta kommuns hemsida.Foto: Elin Hofferek

Fagersta. Podden är ett samarbete med projektet ”Inkludera flera” och började spelas in i slutet på juni.

Med från start är de fem sommarjobbarna Hani Alomar, Arvid Granqvist, Blerim Baruti, Nancy ElTurk och Khatom Kako. Tillsammans har de fått i uppdrag att starta upp en podcast under de två veckor de jobbar.

– Det har varit intressant, det är alltid kul att testa något nytt och jag gillar tekniska saker, säger Hani och får medhåll av de andra.

– Det har varit kul och utvecklande på många sätt. Sen kände vi inte varandra innan heller, berättar Nancy.

Tanken med podden är att den ska vara en informationskanal som alla i kommunen lätt kan nå, i alla åldrar och på så många språk som möjligt. Bland sommarjobbarna talas flera olika språk och man har spelat in avsnitt på både svenska, engelska och arabiska.

Hittills har man spelat in flera fristående poddavsnitt som är mellan fem och tio minuter långa.

– Det har fungerat jättebra och vi hoppas på att kunna köra i gång igen under hösten och fortsätta med podden. Alla i Fagersta är välkomna att vara med då, det är bara att kontakta oss, säger Annika Hedberg-Roth, processledare för projektet.

Annons