Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Usel halvlek fällde NAIF

Norbergs AIF är nu definitivt sist i division 6 efter en ny förlust. Detta efter förlust hemma mot FC Europe Juniors. Trots hemmaledning en bit in på andra halvlek blev det förlust med 6–4.

Det började riktigt bra för NAIF i sista matchen före uppehållet. Tidig ledning mot FC Europe och spelmässigt var det också hemmalaget som dominerade. Gästerna kvitterade visserligen men Norberg hade full koll. Ny ledning blev det när Ove Löwdahl nickade in en frispark. Det blev sedan ytterligare två mål under den första halvleken. Ett mål var för lagen vilket gjorde att det var hemmaledning i paus 3–2. Detta i en halvlek där Norberg borde gjort ytterligare tre mål och stängt matchen.

De flesta som var på Malmheden var nog på det klara med att Norberg stängde matchen i början på andra halvlek när man satte 4–2.

Men efter målet började Norberg ägna sig åt gå fotboll. Man gick inte in i närkamperna utan stod mest och tittade på. Gästerna var inte sena att utnyttja detta. Med tre snabba mål hade man vänt matchen. Det handlade om rena bjudningar när gästerna vände matchen och det man såg under den andra halvleken förstärker bara det faktum att Norberg är sist i tabellen.

– Uppehållet kommer lägligt för vår del. Vi måste nu försöka hitta tillbaka och få självförtroende. Vi kan inte ägna oss åt gåfotboll, säger tränare Lars Westring.

Läs mer: Norbergs tränare Lars Westring ger sin syn på varför laget har gått så dåligt under vårsäsongen. Läs i måndagens FP.