Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmanande vandringar i världen

Längtar du efter att se världen till fots? Det finns gott om
natursköna och utmanande leder. Här är tre av de nyaste.

Har du redan traskat längs den beryktade vägen Appalachian Trail? Och har du gått runt i bergen på Korsika? Det finns naturligtvis mängder av platser att åka till för den som vill se världen till fots. Nu har också tre nya spår öppnats.

+ Nästa år öppnar en ny vandringsled för äventyrare, som är hela 580 kilometer lång. Sträckan  döpts till Sir Samuel och Lady Florence Baker Historical Trail, efter två äventyrare som gick just den biten. Vägen kommer att sträcka sig från Gondokoro i Södra Sudan till Bakers View i västra Uganda, skriver resemagasinet Gadling. Vägen ska lanseras i januari 2014, lagom till äventyrarnas 150-års jubileum. Vägen väntas också bidra med viktiga inkomster till de omgivande samhällena.

+Vandra utmed varma källor på södra Island. Det populära vandringsspåret Landmannalaugar har öppnat en ny sträcka på 26 kilometer. Med tillägget tar vägen cirka fyra dagar att vandra. Vänta dig lavamarker, glaciärer och mäktiga berg. Besökare får rådet att boka stugor längs med vägen långt i förväg, eftersom det kommer många turister hit. Läs mer på www.fi.is

+Vandra på bägge sidor om Annapurnamassivet, i en ny tur med Världens Resor. Under den här höstvandringen i Nepal blir det både vackra gröna dalgångar och karga tibetanska områden på nordsidan. Sammanlagt vandrar man mellan tre och sex timmar per dag. Läs mer på www.varldensresor.se.