Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikansk atom-ubåt anländer till Sydkorea

Nordkorea arrangerade en "storskalig artilleriövning" på tisdagen för att fira grundandet av landets armé.
Samtidigt har en ubåt från USA anlänt till Sydkorea för att ansluta sig till hangarfartyget Carl Vinson, rapporterar BBC.

Annons

Den atomdrivna ubåten USS Michiganpå väg att ansluta sig till det amerikanska hangarfartyget  USS Carl Vinson nära Koreas halvö.

De senaste veckorna har det varit ökade spänningar mellan Nordkorea och USA. Den slutna diktaturen i Pyongyang har avfyrat flera förbjudna missiler – och experter tror att landet planerar flera tester under 85-årsfirandet för grundandet av armén.

Sydkoreas försvarsdepartement gick under tisdagen ut med att "ingen ovanlig utveckling hade upptäckts".

– Vår militär följer noggrant den nordkoreanska militärens rörelser, säger en myndighetschef, enligt BBC.

Nordkorea ska dock under tisdagen ha genomfört storskalig artelleriövning, övningar som sammanfaller med militära övningar som utförs av amerikanska och sydkoreanska flottor i Gula havet, uppger CNN.

– Det är viktigt för Nordkorea att påminna Syd om att de sydkoreanska befolkningen befinner sig inom avstånd för att träffas av landets artilleri, säger Alex Neill, vid Internationella institutet för strategiska studier Asien, till CNN.

Ubåten USS Michigan dockade i Sydkoreas hamn på tisdagen och har därmed anslutet sig till hangarfartyget USS Carl Vinson .

USS Michigan är en atomdriven ubåt utrustad med 154 Tomahawk-kryssningsmissiler och 60 specialtrupper, och mini-ubåtar, rapporterar BBC.

Mer läsning:

Sydkorea kritiserar Trump för påstådd armadabluff

USA:s vice president: "Nordkorea farligaste och mest akuta hotet mot fred"

Nordkorea varnar USA för "katastrofala följder"

Annons