Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attack utanför parlamentet i London – minst fyra döda

Minst fyra personer ska ha omkommit i attacken utanför parlamentet i London, rapporterar brittisk polis. Bland de döda finns den misstänkte gärningsmannen.
Även ett dussintal personer ska vara skadade på Westminister Bridge nära parlamentet efter att en man kört in i en folksamling med en bil.
– Jag gick på bron bara fem minuter innan händelserna, säger Katarina Tolgfors (M) från Örebro.

Annons

TV: Tidigare Sundsvallsbon Anna-Lena Ekenryd befann sig några hundra meter från attacken

Katarina Tolgfors (M)  från Örebro befann sig på bron bara minuter innan händelserna inträffade.

Svenskan Katarina Tolgfors (M) från Örebro var på sitt hotell när larmet om skottlossningar kom.

– Jag skulle bara byta om innan jag tänkt gå över bron igen där flera personer hittades skadade. Det är väldigt obehagligt. Jag hade kommit in till mitt hotellrum bara fem minuter tidigare.

Katarina Tolgfors befinner sig i London för att delta i konferensen Assembly of European Regions.

– Jag är väldigt glad över att jag hann till hotellet. Jag hade befunnit mig på platsen annars. Det är mängder med polisbilar och ambulanser överallt. Staden befinner sig i "lock down".

Ett dussintal personer skadades på Westminster Bridge efter att en gärningsman kört in i en folkmassa med en bil. Han ska sedan ha försökt ta sig till parlamentsbyggnaden, rapporterar tv-kanalen Sky News. Flera höga smällar ska ha hörts i samband med händelsen.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Press Association har även en polis blivit knivskuren. Knivmannen, tillika föraren av fordonet, ska efter attacken ha blivit nedskjuten av en annan polis.

– Vi pratade tidigare idag om att det är ett år sedan attackerna i Bryssel. Nu vet vi inte om det här är en terrorattack. Men det går inte att utesluta.

Det finns ännu inga uppgifter om vad som kan tänkas ligga bakom attacken som inträffade på onsdagseftermiddagen. Men Metropolitan police i London uppgav kort efter attacken att man utreder den som en terroristattack, skriver Aftonbladet.

– Preminärminister Theresa May befann sig i parlamentsbyggnaden när händelsen inträffade. Hon sattes i säkerhet. Jag har ingen aning om hon varit måltavla för de här händelserna eller inte, men det är väldigt obehagligt, säger Katarina Tolgfors.

Ingen svensk ska ha skadat sig till följd av attacken.