Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chris O'Neills känga mot Trump på Instagram: "Smärtsamt okunnig människa"

Prinsessan Madeleines make dissar Donald Trump på Instagram.
– Jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar, skriver han i ett inlägg, uppger Aftonbladet.

Annons

Prinsessan Madeleines make  Chris O'Neill har publicerat en bild på en gråtande frihetsgudinna med en totalsågning av president Donald Trump.

Det är ett inlägg som först ska ha publicerats på ett privatkonto som påstås tillhöra Chris O'Neill som nu delats på Instagram. I inlägget går O'Neill till hårt angrepp mot president Trump.

Du har varken förnuft eller känsla, sir

Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir"

Kungafamiljens medlemmar får inte uttrycka sig politiskt – men eftersom Chris O'Neill avsagt sig en kunglig titel befinner han sig i en gråzon, uppger Aftonbladet.

– Hovet har inga kommentarer, säger informationschef Margareta Thorgren, till tidningen.

Chris O'Neill har – av  inlägget på Instagram att döma – inte mycket till övers för  Donald Trump.

Kängan mot Trump kommer efter att den nytillträdde presidenten infört ett flyktingstopp. Stoppet har även kritiserats hårt av republikanska senatorerna John McCain och Lindsey Graham.

Trump attackerar senatorerna på Twitter och menar att de försöker starta ett tredje världskrig.

– De har fel, och borde koncentrera sig på IS, illegal invandring och gränskontroll istället för att alltid försöka starta tredje världskriget, skriver Donald Trump.

Annons