Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödssiffran stiger – rapporter om 18 döda i stormen Harvey

Dödssiffran efter stormen Harvey stiger. Minst 18 personer har omkommit i stormen, enligt nyhetsbyrån AP.

Annons

Människor vadar i vattnet på gatan Pine Cliff Drive i Houston.

Uppgifterna om antalet dödsoffer varierar dock. Enligt den amerikanska tidningen Washingon Post har myndigheter bekräftat att 22 människor har dödats i stormen. Dödssiffran väntas stiga. Ett av dödsoffren är en polisman i 60-årsåldern, som drunknat i vattenmassorna, berättade borgmästaren i Houston på tisdagen.

Stora delar av den amerikanska staden Houston är översvämmade. Både broar och vägar har kollapsat på grund av de stora vattenmassorna. Nu råder också utegångsförbud i staden på grund av risken för bostadsinbrott. Beslutet togs på tisdagskvällen av Houstons borgmästare, Sylvester Turner, och gäller från klockan midnatt till klockan fem på morgonen.

"Jag vill inte att folk ska vara oroliga för att någon ska bryta sig in i deras hem eller för plundring medan de är borta", säger han till Houston Chronicle.

Skadorna efter den tropiska stormen väntas uppgå till 50 miljarder dollar, rapporterar Aftonbladet. Över 50 000 personer har tvingats lämna sina hem i delstaten Texas och totalt ska cirka 13 miljoner människor vara drabbade av stormen, skriver tidningen. Stormen väntas fortsätta i flera dagar och kulmen väntas på onsdagen eller torsdagen.

Annons