Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemligt spiondokument: Ryssland har hållhake på Trump

Spionchefer i USA ska förra veckan ha presenterat hemligstämplade dokument som kan visa på att Ryssland har hållhakar på Donald Trump.
Flera amerikanska nyhetssajter rapporterar om dokumenten som ännu inte har blivit bekräftade.

Annons

Dokumenten påstås beskriva banden mellan Donald Trump och ryska agenter, uppger ABC News, som redan i somras ska ha tagit del av vissa stycken i dokumenten.

– Fejkade nyheter - en fullständig politisk häxjakt, tvittrade Donald Trump i natt med stora bokstäver.

Anklagelserna som riktas mot den blivande amerikanska presidenten antyder att Ryssland har hållhakar på Trump efter att han gjort en resa till Moskva under 2013. Ryssland ska under besöket ha samlat på sig skadlig information om Trump, uppger ABC News.

Trumps medarbetare ska sedan ha varit inblandade i de ryska hackerattackerna mot det demokratiska partiet.

En av Trumps advokater, Michael Cohen. påstås ha mött ryska agenter i Prag i somras. Något som han starkt förnekar.

"Aldrig varit i Prag"

– Jag har aldrig i hela mitt liv varit i Prag, skriver Michael Cohen på twitter och avslutar inlägget med hashtagen #fakenews.

Enligt The Guardian, som också tagit del av handlingarna, är det en tjänsteman inom kontraspionaget som från början skrivit dokumentet.

Flera myndighetsanställda med insyn har berättat för CNN om dokumenten. Enligt nyhetskanalen hade spioncheferna med sig dokumenten under senatförhören förra veckan. Både Tump och president Obama ska ha fått ta del av dem.

FBI ska nu utreda trovärdigheterna i uppgifterna.

Nya sanktioner

Samtidigt som det stormar kring Donald Trump om de påstådda anklagelserna har flera ledande amerikanska senatorer föreslagit nya sanktioner mot Ryssland.

Senatorerna vill öka Moskvas ekonomiska isolering och på det sättet begränsa tillträdande president Donald Trump förmåga att förbättra förbindelserna med Kreml, uppger Wall street journal.

Donald Trump ska om tio dagar påbörja sitt arbete som amerikas 45:e president.

Annons