Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivattentat i Åbo – två döda och flera personer skadade

Två döda och flera personer ska ha blivit skadade i centrala Åbo. Enligt uppgifter ska de ha blivit knivskurna, skriver finska Yle.

Annons

Det pågick ett polispådrag på Trätorget och Salutorget i centrala Åbo, skriver Yle Nyheter på sin webb.

Polisen meddelade att flera personer ska ha knivhuggits i centrala Åbo och allmänheten ombeds undvika centrumområdet i Åbo.

Flera personer skadades på torget i Åbo idag.

Poliser och räddningsfordon vid Salutorget torget.

En kvinna uppgav till Aftonbladet att hon ska ha befunnit sig ungefär 20 meter från Salutorget. Kvinnan berättade att hon hörde en person skrika högt från torget. Därefter ska hon ha sett en annan person som stod på torget med en kniv i handen.

Enligt uppgifter ska polisen ha skjutit en misstänkt gärningsman i benet vid fyratiden och gripit personen.

Ett vittnen till Yle Nyheter ska även ha hört ett eller fler skott och ett annat ögonvittne till Hufvudstadsbladet ska ha sett personer som rört sig i området med bobollsträn (ett slags basebollsträ).

YLE Nyheter rapporterade från polisens presskonferens, där de berättade att två person ska ha dödats och sex personer vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador och gärningsmannen som polisen sköt vårdas på sjukhus.

Polisen meddelade under en presskonferens på fredagen att polisen inte undersöker fallet som ett terrordåd. På lördagsförmiddagen meddelade centralkriminalpolisen att man nu utreder händelsen som ett terrordåd, skriver Yle.

Samtidigt meddelar den finska inrikesministern Paula Risikko att beredskapen hos polisen är höjd i hela landet.

Sedan meddelar polisen att de har en misstänkt gärningsman som de har beslagtagit en kniv ifrån. Och i nuläget undersöker de om det finns fler inblandade i attentatet.

Polisen i Finland gick även ut med detaljer om gärningsmannen till YLE Nyheter: "Gärningsmannen är en yngre mansperson av utländsk bakgrund och han vårdas på sjukhus."

Tillsist, i nuläget har polisen en gripen gärningsman, men de söker fortfarande efter fler eventuella gärningsmän. Polisen arbetar vidare med utredningen kring knivattentatet.

Samt att flera personer vårdas fortfarande för sina skador efter knivattentatet, men det är oklart om personernas tillstånd för nuläget.

Annons