Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Macron och Le Pen vidare i presidentvalet – Frankrikes två största partier utslagna

För första gången någonsin går inget av de två stora partierna, Socialistpartiet och Republikanerna, vidare i det franska presidentvalet. Efter söndagens valomgång står kampen om presidenttiteln mellan oberoende Emmanuel Macron och högerextrema Mariane Le Pen.

Annons

Emmanuel Macron och Mariane Le Pen är vidare efter den första omgången i det franska presidentvalet. Vem av dem som blir landets president avgörs om två veckor.

Samtidigt kommer rapporter om oroligheter i Paris – där studenter har drabbat samman med polis skriver Expressen.

Under söndagen gick det franska folket till val för att välja sin nästa president. Enligt det preliminära resultatet är landets två största partier utslagna. Vidare till en andra valomgång som kommer att ske om två veckor är oberoende Emmanuel Macron och Nationella Frontens Marine Le Pen.

– Det är hög tid att befria folket från den katastrof som Françoise Hollande har orsakat. Jag är folkets kandidat, sa Nationella frontens ledare Marine Le Pen i sitt segertal på partiets valvaka enligt Dagens Nyheter.

I centrala Paris orsakade resultatet oroligheter. Enligt Expressen handlar det framförallt om antifascister som demonstrerar mot Le Pen.

Läs också:

Macron går förbi Len Pen i senaste mätningarna kring franska valet

Annons