Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 67 döda efter misstänkt gasattack i Syrien– nio av dem barn

Minst 67 personer har mist livet efter en misstänkt gasattack i Syrien på tisdagen. Nio av de som dött i attacken var barn, uppger den opostionella nyhetskanalen Orient News.

Annons

Staden Khan Sheikhun har bombats med någon form av gift, uppger den oppositionella människorättsorganisationen Syrian Observatory for Human Right.

– Assads stridsflygplan genomförde tre flyganfall. Ett av anfallen innehöll giftig gas. Symptomen som vi ser är inte de som orsakas av klor. De skadade dreglar. Vi har hittills omkring 100 skadade och många har fastnat under rasmassorna, säger en person på Syriens frivilliga civila försvar, till oppositionella nyhetskanalen Orient News.

Den syriska oppositionen kräver nu att FN utreder om president Bashar al-Assads använt kemiska stridsmedel i attacken, uppger AFP.

Enligt Syrian Observatory for Human Right är det dock fortfarande oklart om attacken genomfördes av Assads regeringsstyrkor eller av Ryssland.

På sociala medier cirkulerar en video som visar ansiktena på nio döda barn som ska ha filmats efter gasattacken. Äktheten på videon har ännu inte kunna fastställas.

I ett annat klipp syns sjukvårdspersonal med munskydd bära människor utan synliga skador, Andra bilder visar civila dödsoffer med fradga runt munnen, uppger Reuters.

Flera sjukvårdsinrättningar där många vårdades efter gasattacken utsattes senare för raketbeskjutning, rapporterar BBC.

Det är oklart vad det är för slags gas som kan misstänkas ha använts vid attacken., uppger AFP. Myndigheterna i Syrien har tidigare anklagats för att ha använt bland annat klorgas.

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska Syriens militär så sent som förra veckan ha förnekat att de använder kemiska stridsmedel.

Annons