Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorväg kollapsade i Atlanta efter jättebrand – se bilderna från raset

En kraftig brand har fått en bro på en motorväg i Atlanta att kollapsa. Vägsträckan är en av mest trafikerade i USA – och nu väntar en transportkris i landet.

Annons

– Vi hade en kraftig eld. Vi hade kraftig rök. Precis som alla andra kunde vi inte se igenom röken, säger brandchefen Kelvin Cochran, till NBC News.

Det var på Interstate 85 i Atlanta som branden av okänd anledning bröt ut i torsdags. Branden startade på den norra sidan av en bro, där vägen går ihop med den stora genomfartsleden State highway 400.

Mindre än fyrtio minuter efter att branden larmades in rasade bron i ett eldinferno. Stora eldsflammor ska ha stigit upp och utstött en tjock, svart rök som steg högt upp i luften,. Rökpelaren ska varit synlig på flera kilometers avstånd.

Strax innan bron kollapsade ska alla brandmän ha tagit sig till säkerhet, uppger Fox 5.

Nu riskerar branden att orsaka stora problem i trafiken. Mer än 225 000 fordon åker på vägsträckan varje genomsnittlig dag.

– Jag tror att det är så allvarligt transport kris som vi skulle kunna ha, säger Kasim Reed, borgmästare i staden, på en presskonferens, enligt NBC News.

För att lösa trafiksituationen hoppas nu staden på att den planering av trafiken som togs fram inför de Olympiska spelen 1996 ska kunna ge svar på hur trafiken kan ledas om.

– Korken har fastnat i flaskhalsen. Det kunde inte ha inträffat vid en värre tidpunkt, säger Mark McDonough, på departementet för allmänhetens säkerhet, enligt AJC.

Annons