Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordkorea varnar USA för "katastrofala följder"

Nordkorea rasar mot USA som placerat en amerikansk flottstyrka vid den koreanska halvön.
– Detta visar att USA:s vårdslösa drag för att invadera Nordkorea har nått en farlig fas, säger en talesperson för Pyongyang, enligt BBC.

Annons

– Vi kommer att hålla USA helt ansvarig för katastrofala följder som ska inneburit av dess upprörande handlingar", sade utrikesdepartementet i ett uttalande som citeras av den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA, enligt BBC.

Efter förra veckans missiltest som utfördes av Nordkorea har Pentagon sänt flera krigsfartyg till den koreanska halvön.

Under tisdagen tvittrade president Donald Trump att han förklarat för Kinas president att ett handelsavtal med USA kommer att bli mycket bättre om de hjälper till att "lösa problemet med Norkorea."

– Nordkorea letar efter trubbel. Om Kina väljer att hjälpa till, så skulle det var bra. Om inte får vi lösa problemet utan dem, skriver Donald Trump.

Kina är Nordkoreas närmaste allierade. Landet har varnat Nordkorea för att sanktionera mot landet kan komma att skärpas om Pyongyang genomför fler missiltester.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson sade på söndagen att Peking är medvetna om hur farligt Nordkoreas kärnvapenprogram har blivit och att landet insett att åtgärder måste tas för att stoppa det, uppger CNN.

Förra veckan möttes Kinas president Xi och och Trump. Kina har dock ännu inte signalerat något som tyder på att de tänker förändra sin inställning till Pyongyan.

Annons