Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norskt rekordbeslag av smuggelsprit på E14 nära svenska gränsen

En polsk lastbil körde smuggelsprit genom Sverige. Färden tog stopp i Norge efter att polisen stoppat lastbilen, som framfördes vingligt.

Annons

Det var under måndagen som lastbilen stoppades strax före Stjördal, norr om Trondheim. Polisen hade fått uppgifter om att lastbilen framfördes vingligt och gjorde därför en rutinkontroll av förare och fordon.

När lasten kontrollerades så upptäcktes sex pallar med öl och en pall med starksprit samt 100 liter starksprit som fanns på lite varstans i lastbilen, skriver adressa.no. Totalt var det 4 812 liter öl och 505 liter starksprit. Någon annan last fanns inte.

Föraren var en man i 30-årsåldern från Polen. I förhör hävdar chauffören att han inte kände till att det var alkohol i lasten. Lastbilen hade dessutom norska registreringsskyltar som var falska. Det polskaföraren kommer under onsdagen att begäras häktad.

Beslaget är det största som gjorts någonsin på E14 skriver adressa.no. Spriten och ölen var från Polen och lastbilen hade kört genom Sverige via Storlien över till Norge, skriver bladet.no.

Bilen stoppades i Hegra cirka fyra mil från svenska gränsen.

Annons