Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny jordbävning med magnitud 5,4 skakar Italien – flera efterskalv rapporteras in

En jordbävning drabbade under onsdagen ännu en gång Italien. Tunnelbanan och flera skolor utrymdes i Rom efter skalvet.
Kraftigt snöovder de senaste dagarna har gjort att räddningspersonal har svårt att ta sig fram.

Annons

Jordbävning i Italien. Raserade hus i Pescara del Tronto. i augusti 2016.

En jordbävning med magnituden 5,4 drabbade Italien vid 10.45-tiden på onsdagen rapporterade den oberoende forskningsorganisationen EMSCpå sitt konto @LastQuake på Twitter.

– Jag kände precis skakningarna av en jordbävning i Rom. Det kan vara dåligt för de i jordbävningsområdena där det redan har snöat mer än 36 timmar, skriver twitteranvändaren Angus MacKinnon i ett inlägg.

I augusti förra året skakade en kraftig jordbävning centrala Italien. Omkring 300 personer miste livet i jordbävningen. Även i oktober drabbades landet av ett skalv som uppmättes till 6,6 på Richterskalan.

– Jag tänker på folket i de redan drabbade jordbävningsområdena i Italien nu när vi precis upplever skalv i Rom, skriver användaren Joshua McElwee på Twitter.

Skalvet hade sitt centrum i närheten av Amatrice i Italien. Det är samma område som drabbades av de dödliga skalven i augusti.

Enligt CNN stängdes tunnelbanan i Rom och evakuerades. Även vissa skolor ska ha evakuerat sina byggnader.

Det finns ännu inga rapporter på att någon person eller byggnad kommit till skada. Tung snö ska ha blockerat vägar och försvårat för brandmännen att ta sig fram. Brandkåren i Italien tvittrar att man har 850 enheter på plats som söker efter skadade byggnader.

Under dagen drabbades landet av flera efterskalv som uppmätte 5,1, 5,4 och 5,3 på Richterskalan.. Vid 14.40-tiden på onsdagen kom det senaste larmet om skalv i området.

Är du i Italien? Kände du skalvet? Hör av dig till oss! Ring 019-15 52 29 eller mejla till reportern; [email protected]

Texten uppdateras.

Annons