Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förslag på inreseförbud till USA

Nu ska Donald Trumps nya inreseförbud till USA undertecknas. Irak tas bort från listan helt – men övriga sex länder med muslimsk majoritet ska fortfarande förbjudas att resa in, uppger Washington Post.

Annons

President Donald Trumps nya inreseförbud förväntas skrivas under i dag.

Det nya förbudet ska gälla Sudan, Syrien, Iran, Libyen, Somalia och Jemen – alla länder med en muslimsk majoritetsbefolkning. Den nya ordern ska skrevs under på måndagen, uppger Washington Post.

"USA har världens mest generösa invandringssystem, men det har upprepade gånger utnyttjats av terrorister och andra skadliga aktörer som vill skada oss", står det i ett faktablad som Washington Post uppger att de kommit över.

Det förra inreseförbudet orsakade kaos på flygplatser världen över när det plötsligt skulle införas i januari. Den här gången förvarnas länderna eftersom inreseförbudet ska börja gälla först den 16 mars.

Det nya inreseförbudet ska inte gälla för de med befintliga visum, dubbla medborgarskap, eller de som beviljats asyl eller flyktingstatus.

Enligt nyhetsbyrån AP är det målet med inreseförbudet att stänga ute terrorister från USA i 90 dagar, medan regeringen ser över säkerhetssystemet för visumansökningar och asylsökningar.

I det nya förbudet förväntas det även finnas en skrivelse som ska prioritera religiösa minoriteter. Enligt AP har kritiker påpekat att en sådan skrivelse skulle underlätta för kristna att komma in i USA – samtidigt som det exkluderar muslimer.

Annons