Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parisskytten känd för våld mot poliser

Fransk polis kände sedan tidigare till skytten som dödade en polis och skadade två allvarligt i terrordådet i Paris på torsdagskvällen.
Den terrormisstänkte mannen – som sköts ihjäl av polisen – var tidigare dömd för mordförsök på två poliser.

Annons

Det var strax innan klockan 21 på torsdagskvällen som en man med automatvapen öppnade eld mot polis vid Champs Élysées. En polis dödades och två skadades allvarligt.

En utländsk turist ska ha fått lättare skador vid attacken. Skytten dödades i den efterföljande eldstriden med polisen, uppger France 24.

Den 39-åriga misstänkta skytten var sedan tidigare känd av den franska underrättelsetjänsten. Så sent som i februari i år greps mannen misstänkt för att ha planerat att döda poliser – men släpptes i brist på bevis.

Mannen har ett våldsamt förflutet. Han dömdes 2005 för tre mordförsök. Två av mordförsöken riktades mot poliser. rapporterar France 24.

En andra man har jagats av polisen under natten mot fredagen, Mannen ska vara identifierad av den belgiska säkerhetstjänsten. Under fredagsmorgonen lämnade han över sig själv till polisen i Antwerpen, uppger Le Monde.

Dådet inträffade två dagar efter att två män greps i södradelarna av Marseille med vapen och sprängmedel. De misstänkta männen tros ha planerat en attack mot den franska valkampanjen,

På söndag ska fransmännen gå till valurnorna för den första omgången av presidentvalet. Det är ännu oklart hur terrordådet kommer att påverka utgången.

Mer läsning:

Skjutning i Paris – en polisman uppges vara död och två är skadade

Macron går förbi Len Pen i senaste mätningarna kring franska valet

Annons