Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista bilden på polisen – dödades kort efteråt i terrorattacken i London

Amerikanskan Staci Martin tog den sista bilden på polismannen Keith Palmer som knivmördades i terrordådet i London på onsdagen.
– Jag gillade hans roliga hatt så jag frågade om jag inte kunde få ta en bild, säger hon till ABC News.

Annons

Staci R. Martin poserade på en bild bredvid polisen Keith Palmer utanför parlamentet en kort stund innan han knivdödades i attacken i London på onsdagen.

– Det var första gången jag var i London och jag såg hans hatt och tänkte att jag måste ta en bild på honom och hans hatt, säger Staci R Martin, till ABC News.

Mindre än en timme senare misstänks Khalid Masood, 52, ha kört in i fotgängare på en trottoar uppe på Westminster Bridge med en hyrbil.

Efter att ha kraschat med bilen vid parlamentet attackerade den knivbeväpnade Masood polisen Keith Palmer. Polisen överlevde inte knivdådet – och det gjorde inte heller Masood som kort efteråt sköts ned av en annan polis.

Här i  stadsdelen Quayside i Birmingham  ska Khalid Masood ha bott.

Två personer har det senaste dygnet gripits i samband med utredningen. Nio personer är nu anhållna. Terrorsekten Islamiska staten har tagit på sig ansvaret för dådet.

Khalid Masood ska tidigare ha gått under en rad namn som Adrian Elms och Adrian Russell Ajao.

– Adrian var en jäkligt bra fotbollsspelare, en av de bästa i skolan. Han var en de där barnen som alltid var väldigt populär. Han hade en stark personlighet och alla gillade honom, säger en tidigare skolkamrat till BBC.

Masood bytte namn när han konverterade till Islam. Han har tidigare dömts för en rad brott – men aldrig för något terrorbrott. Masood tros ha lämnat efter sig tre barn.

Förutom polisen och attentatsmannen dog Kurt Cochran och Aysha Frade i terrordådet. Under fredagsmorgonen meddelade polisen att även en fjärde person dött av sina skador i attacken – Leslie Rhodes, 75, uppger The Guardian.

Mer läsning:

Londonpolisen: Khalid Masood, 52, utförde terrordådet

Premiärminister Theresa May: "Mannen var född i Storbritannien och känd av MI5"

Sju personer greps efter terror-razzia i Storbritannien

Attack utanför parlamentet i London – minst fyra döda

Mer läsning

Annons